El este paramedicul din Olt cu cele mai multe misiuni de salvare: 3100

1151

Plutonier major Dumitru Radu este paramedicul din cadrul SMURD Olt care a participat la cele mai multe misiuni de salvare. În cadrul proiectului #HumansOf112, desfășurat în vederea popularizării numărului unic de urgență 112, ISU Olt a ales să îl prezinte pe salvatorul ce lucrează de la operaționalizarea serviciului SMURD la nivel de județ.

Ieri, de Ziua europeană a numărului unic de urgență 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt s-a alăturat campaniei europene #HumansOf112, prin care se urmărește popularizarea numărului 112 la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Salvatorii olteni l-au prezentat pe pompierul care a luat parte la cele mai multe intervenții, de la operaționalizarea SMURD Olt și până în prezent: plutonier major Dumitru Radu, din cadrul Detașamentului Slatina.

Doru este pompier în cadrul ISU Olt din anul 2006 și are peste 3100 de misiuni de salvare, lucrând cadrul SMURD Slatina de la operaționalizarea serviciului la nivel județean- februarie 2009.

„Cea mai mare satisfacție o simțim atunci când reușim să salvăm, este crezul nostru și lucrul care ne motivează la fiecare intervenție. Orice activitate sau meserie are un anumit grad de dificultate, dar faptul că viața semenilor depinde de tine face această meserie să devină una nobilă. Presiunea există permanent, nu știm niciodată ce se poate întâmpla la intervenție, dar după atâtea mii de intervenții reușim să folosim presiunea în sens pozitiv.”, a declarat salvatorul.

Paramedicul a dezvăluit și misiunea pe care nu o poate uita. „Fiecare intervenție are povestea ei, dar astăzi aș vrea să vă împărtășesc o misiune pe care am desfășurat-o anul trecut și care mi-a rămas în minte și în suflet…În data de 08 septembrie 2018, am primit solicitare pentru o persoană inconștientă, în municipiul Slatina, zona Colegiului „Ion Minulescu”. La fața locului am găsit un bărbat, în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare fiind începute de două persoane cu pregătire medicală și de un coleg de-al nostru aflat în timpul liber. Împreună cu colegii de pe echipaj am preluat pacientul și am continuat manevrele de resuscitare. În scurt timp pacientul a început să respire, ulterior devenin conștient. În momentul predării pacinetului la UPU Slatina acesta era conștient și cooperant, a stat de vorbă cu noi și ne-a mulțumit pentru modul în care am intervenit. Este satisfacția supremă în meseria noastră.”, a povestit Doru Radu.