Renică Diaconescu îi bate obrazul lui Comănescu: să aibă bunul simț să retragă „povestea”

596

Junele liberal Ionuț Comănescu vrea să joace în „liga” mare, însă nu întotdeauna a vrea este suficient pentru a și putea. Așa se face că, nedocumentat suficient, cel ce se visează primar de capitală de județ l-a atacat fără motiv pe senatorul de Olt Renică Diaconescu, Vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. În replică, acesta îl roagă să aibă bunul simț să retragă ce a postat.

Sperând să-și atragă cât mai mulți eventuali votanți la alegerile locale la care se visează candidat la Primăria Slatina, liberalul Ionuț Comănescu nu ratează niciun subiect de care s-ar putea lega și posta pe facebook. Așa se facă că nici respingerea de către senatori a propunerii legislative de mărire a alocațiilor nu a fost trecută cu vederea. Doar că a arătat cu degetul pe cine nu trebuie, Comănescu indicându-l pe senatorul de Olt Renică Diaconescu printre parlamentarii care au votat împotriva măririi alocațiilor pentru copii. În replică, senatorul i-a răspuns, tot pe pagina de socializare: ” Sunt contrariat și indignat de metoda mișelească în care unii reprezentanți ai PNL au indus ideea că eu mă număr printre cei care au votat în Senat împotriva legii care prevedea mărirea alocațiilor copiilor. Precizez că nu am votat împotriva unui asemenea demers, eu nefiind prezent în Senat la acel moment. Se poate verifica lista. Am făcut această precizare în ideea în care, cei ce au lansat o asemenea poveste vor avea și bunul simț să o retragă!”

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, iniţiată de 2 deputaţi PNL, a fost respinsă de Senat pe 4 februarie și prevedea ca alocaţia pentru copiii până la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei între 2 şi 18 ani, la 150 de lei.

„În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei. Se poate remarcă uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018. Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor”, se arată în expunerea de motive.