Școala din Coteana va purta numele întemeietorului toponomiei românești, fiu al localității

499

Comuna Coteana se poate mândri că a dat țării pe Ion Conea, mentor al geografiei românești și întemeietorul toponimiei româneşti, profesor de geografie al Regelui Mihai. Ca un omagiu adus ilustrului specialist în geografie istorică, școala din comună unde a învățat tainele scrisului și cititului îi va purta numele.

Școala Gimnazială Coteana se va numi de acum înainte Școala Gimnazială „Ion Conea”, hotărârea fiind luată de către administrația locală și avizată favorabil luna trecută de către Comisia de atribuire de denumiri județeană Olt.

Școala Gimnazială Coteana a sărbatorit anul trecut 180 ani de existență, în care generații întregi au învățat, printre care și Ion Conea (n. 15 ianuarie 1902, Coteana, județul Olt, d. 22 iunie 1974, București), fost geograf și geopolitician român, doctor-docent, reputat specialist în geografie istorică și toponimie geografică.

Profesorul de geografie al regelui Mihai și-a dorit să fie înmormântat în comuna natală, în memoria sa o stradă din localitate purtându-i numele, iar în curtea şcolii se găseşte un bust al acestuia.