Iordache anunță termene maximale stabilite prin OUG pentru răspunsurile președintelui

45

Vicepreședintele Camerei Deputaților a anunțat cum îl poate forţa Guvernul pe Iohannis să nu mai tragă de timp. Potrivit deputatului de Olt, președintele ar putea fi obligat prin OUG să respecte un anumit termen în care să se pronunțe.

Pentru că președintele Iohannis a amânat de mai multe ori anumite decizii (propuneri miniștri, revocări, etc), deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat că Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să se stabilească termene clare impuse președintelui pentru pronunțări. Anunțul a fost făcut pe un post național.

„Președintele ar trebui să se exprime săptămâna aceasta pe cele două retrimiteri pe care le-a făcut Guvernul. Sunt îndeplinite condițiile de legalitate, documentele îndeplinesc toate condițiile. Dacă în continuare președintele blochează Guvernul, cred că putem veni printr-o ordonanță de urgență să stabilim termene maximale în care președintele ar trebui să se pronunțe. Să stabilim termene maximale în care să răspundă președintele”, a declarat Iordache.