De azi, pacienții Spitalului Slatina își poartă dosarul medical la mână, prin brățări electronice

694

De astăzi, pacienții Spitalului Județean de Urgență Slatina sunt identificați după un cod de bare, imprimat pe o brățară electronică, ce este purtată la mână și permite personalului medical să identifice o serie de date medicale despre bolnav.

Cu o investiție de 70.000 de lei, finanțare de la CJ Olt, administratorul SJU Slatina, cea mai mare unitate medicală din județul Olt, a dat astăzi startul implementării, după câteva zile de testare pe secții, a unui sistem de monitorizare a pacienților cu ajutorul unor brățări electronice.

Pe durata spitalizării, pacineții de la Slatina vor fi identificați pe baza unui cod de bare, prin care se va accesa o fișă electronică medical, fiind astfel mult mai ușor de urmărit în timp real tratamentul primit de pacient și investigațiile la care a fost supus,  înlăturând astfel și eventualele erori umane legate de identificarea bolnavilor.

Brățările sunt generate automat, la birourile de internări și la Unitatea de Primiri Urgențe, iar datele sunt citite de dispozitive amplasate pe fiecare secție.

Mai multe despre acest sistem,  în știrile Realitatea Oltului:

Brățări electronice pentru pacienții spitalului slătinean