Sute de unități controlate- două amendate, sute de kg de carne sub sechestru

54

276 de agenți economici din Olt au primit la finele anului trecut „vizita” inspectorilor sanitar-veterinari. Doi agenți economici au fost sancționați și au rămas fără carnea comercializată în condiții improprii.

În luna decembrie a anului 2018, DSVSA Olt a desfășurat acțiuni de control pentru a peîntâmpina apariția îmbolnavirii oamenilor în urma consumului de produse alimentare de origine animală și nonanimală. Obiectivele vizate în cadrul acestor acțiuni au fost: pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.), fiind verificate un număr de 276 unitați.

La două societăți, au fost descoperite nereguli privind comercializarea cărnii, fiind aplicate amenzi, dar și pus sechestru pe sute de kilograme de carne. „Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de etichetare, fapt care a împiedicat stabilirea trasabilitații, de asemenea ambalaje deteriorate, fiind aplicate măsurile legale. În două obiective (magazine desfacere carne)  a fost pusă sub sechestru cantitatea de 374,89 kg, pana la dirijarea acesteia catre unitate de neutralizare. Cei doi agenți economici au fost sancționați conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 20.000 lei.”, declară Veronel Bolborea, director DSVSA Olt