Inspecția vitivinicolă a DAJ Olt a retras aproape 78.000l de subproduse vinicole

68

Peste 40.000 de tone de struguri s-au produs anul trecut pe cele 6865 de ha de viță de vie de pe suprafața județului Olt. În urma controalelor efectuate de Inspecția vitivinicolă a Direcției Agricole Olt, au fost retrase zeci de mii de litri de subproduse vinicole (alcool etilic, rachiu, etc).

85 de inspecții a efectuat anul trecut Direcția Agricolă Olt la operatorii din sectorul vitivinicol de pe raza județului Olt. Inspecția vitivinicolă a prelevat 31 de probe, a vizat 216 documente de însoțire a produselor, a autorizat 16 spații de comercializare a vinului vrac, a emis o autorizație la un Laborator de vinuri în vederea executării de analize pentru vinuri și produse pe bază de vin și must și a efectuat 12 verificări de declarații de stocuri, recoltă și producție.

În urma controalelor, a fost retrasă sub control cantitatea de 77.919 l subproduse vinicole.

La nivelul județului Olt, anul trecut pe cele 6865 de ha de viță de vie pe rod producția medie de kg/ha a fost de 6000, în total fiind înregistrată o producție de 41.190 tone de struguri. Suprafața cultivată s-a îmbogățit cu 26 de plantări, însumând 31,29ha viță de vie, realizate prin Programul de reconversie, plan aprobat de DAJ Olt în 2017 și implementat în 2018, finanțat de APIA Olt, în valoare de 395.071 euro.