Atenționarea meteo, actualizată: zăpadă viscolită în sudul Olteniei

759

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea meteorologică de vreme rea, prognozând începând de astăzi, ora 16.00, până mâine, ora 12.00, ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

„Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.”, atenționează ANM.

Mâine se anunță viscol, cu precădere în sudul Olteniei. „În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.”, mai arată atenționarea meteo.

Toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ, instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de zăpezi și viscol și societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ au fost informate despre vremea rea încă de ieri de către Comitetul județean pentru situații de urgență Olt.

Pentru la noapte, meteorologii anunță cantități de precipitații în județ de 8l/mp. Cea mai friguroasă noapte a săptămânii se anunță a fi cea de sâmbătă spre duminică, -10 grade Celsius.