Slatina, la ceas aniversar: 651 de ani, serbați între 20 – 24 ianuarie/ PROGRAM

701

Slatina se pregătește de mare sărbătoare. Adminsitrația reședinței Oltului va aloca pentru organizarea manifestărilor celei de-a treia ediții a Galei Laureaților suma de 545.000  de lei.

Despre manifestare:

http://realitateaoltului.ro/2019/01/08/lista-sute-de-elevi-premiati-de-zilele-slatinei/

http://realitateaoltului.ro/2019/01/08/lista-cei-mai-buni-profesori-ai-slatinei-premiati-de-zilele-orasului/

Pe 20 ianuarie, municipiul Slatina împlineşte 651 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, primăria va organiza cea de-a treia ediție a manifestării ”Gala Laureaților”, în perioada 20-24 ianuarie, manifestare în cadrul căreia se vor desfășura atât acțiuni cultural-artistice cât și tradiționalele gale de premiere în cadrul cărora vor fi decernate premii pentru elevi, sportivi, profesori și antrenori care s-au evidențiat în activitate, premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie până la sfârșitul anului 2018, premii pentru activitatea managerială, economică, distincții, evenimente artistice.

În total, vor fi acordate 1174 de premii:

  1. Burse de merit
  2. Premiu special, în valoare de 50 lei/elev pentru interpreti individuali, formaţii artistice aparţinând unităţilor de învăţământ, premiaţi la concursuri naţionale, precum și elevi premiați în concursurile naționale de activități extrașcolare;
  3. Premiu de excelenţă, în valoare de 1.000 lei, pentru elevii/sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2018, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  4. Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român (Guvernul României prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice), stabilite în funcţie de performanţele obţinute în anul competiţional 2018, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei:

a) Premiul I, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale;

b) Premiul II, în valoare de 160 lei/sportiv, pentru sportivii care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale;

c) Premiul III, în valoare de 130 lei/sportiv, pentru sportivii care au obţinut locul III la Campionatele Naţionale.

  1. Premii pentru profesori si antrenori
  2. Premii acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2018, în valoare de 1.000 lei brut/familie.

Programul manifestării ” Gala Laureaților ”

Duminică, 20 ianuarie 2019 – Gala Laureaților – Gala Campionilor

Gala Campionilor va avea loc începând cu ora 08:30 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna diplome și premii elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor din unitățile de învățământ slătinene care au obținut performanțe remarcabile în anul anterior.

Pe aceeași temă:

LISTA/ Campionii Slatinei, PREMIAȚI de Zilele orașului

 

Marți, 22 ianuarie 2019 – Gala Laureaților – Gala Superlativelor

Gala Superlativelor va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna distincția ”Cetățean de onoare” și ”Diplomă de merit” persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2019 la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a municipiului Slatina.

Joi, 24 ianuarie 2019 – Gala Laureaților – Gala Seniorilor

Gala Seniorilor va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor premia familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2018.

Despre manifestare:

7 veterani de război, Cetățeni de Onoare ai Slatinei