Dosare penale pentru petarde și pocnitori

481

Polițiștii din Olt au întocmit în ultimele trei zile mai multe dosare penale petru persoanele depistate comercializând articole cu amestec pirotehnic, fără drept. Petardele, pocnitorile și rachetele destinate distracției la cumpăna dintre ani au fost confiscate.

Polițiștii din Olt au acționat și în ultimele zile ale acestui an, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației din domeniul articolelor pirotehnice.

Zeci de persone din județ au fost descoperite de la debutul campaniei ,,Foc de artificii,, comercializând articole cu namestec pirotehnic fără a avea acest drept.

Cu toții s-au ales cu dosar penal și cu marfa confiscată. Doar în ultimele tre zile ale anului trecut, oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Slatina au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de  „operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”.

Potrivit legislației, ei riscă amenzi penale de până la 7.500 lei sau închisoare de la 3 luni la un an.

Persoanele care vor răspunde penal în fața legii pentru petardele, pocnitorile și rachetele destinate distracției de la cumpăna dintre ani au fost atât tineri, cât și personae în vârstă.

De la debutul acțiunii ,,Foc de artificii,, polițiștii din Olt au confiscate peste 30.000 de obiecte cu conținut pirotehnic.