„Cadoul din cutia de pantofi”, adus de jandarmi, aducător de zâmbete pe chipurile a trei familii

58

Începând cu data de 16 decembrie, Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” este derulat, până în Ajunul Crăciunului, și la Slatina. El este adus de către administratorii Asociației „George Poboran- pentru copiii noștri”, Kalman și Aurora Szocs, parteneri de locație, care au reuşit să stârnească interesul multor persoane care doresc să facă fericiți copiii sărmani. Printre aceştia, şi jandarmii olteni.

Considerând că zâmbetul sincer al unui copil care se bucură de o surpriză plăcută este cel mai frumos gest de mulțumire, astăzi, jandarmii olteni au mers în comuna Pleșoiu, unde au dăruit copiilor din trei familii nevoiașe cadouri. Ei au răspuns provocării lansate de o asociaţie slătineană implicată într-un proiect prin care se urmăreşte să se aducă bucurie pe chipurile copiilor mai puţin fericiţi, de a le oferi daruri într-o cutie de pantofi care să-i bucure. Oamenii legii au înţeles importanţa acestui gest şi au dat curs invitaţiei de a se implica.

„Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” a pornit din Cluj, în 2007, iar acum se derulează în 172 de locații din România, dar și în mai multe orașe ale lumii, precum Paris, Viena, Londra, Chișinău, Bruxelles, Cape Town, Madrid, Munchen, Copenhaga, Salzburg, etc. În Slatina, proiectul este adus de soții Szocs.