„Anotimpurile Slatinei”, lansată joi, la  Biblioteca Județeană

48

Recompensată cu distincția de Personalitatea Anului 2015  de către Primăria Slatina, după ce a scos la lumină un volum- document istoric ce redă atmosfera interbelică slătineană fără a altera parfumul acelor vremuri, profesorul de istorie Elena Sârghie va lansa săptămâna aceasta în continuarea seriei „Povești și povestiri slătinene” volumul „Anotimpurile Slatinei”.

În 2015, profesorul Elena Sârghie lansa volumul „În spatele zidurilor – Poveşti şi povestiri”, în care a cuprins în 423 de pagini poveştile şi povestirile a 58 de case din Slatina, mare parte clădiri de patrimoniu, povești spuse sau auzite de la cei care le locuiesc. Succesul volumului, de o mare importanță pentru actualele generații de slătineni, dar și pentru viitoarele care ar trebui să cunoască poveștile Slatinei, a fost recompensat de către administrația municipală cu acordarea distincției Personalitatea Anului 2015.

Elena Sârghie continuă seria dezvăluirilor cu un nou volum- „Anotimpurile Slatinei”, proiect editorial dedicat Centenarului Unirii, finanțat de Primăria Municipiului Slatina. Lansarea va avea loc joi, 20 decembrie, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Ion Minulescu Slatina.

Invitați de marcă pentru a susține recitaluri vor fi marele rapsod popular Ion Crețeanu, chitaristul Doru Duțu și interpretul de muzică folk Viorel Ștefănescu.