Gala premiilor, contestată. Un artist al Oltului le dă „peste nas” șefilor de la cultură: Promovați valorile, nu fiți pe interese!

238

Gala Premiilor Anuale în cultură organizată ieri de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural (CJCPCTC) Olt a atras nemulțumiri în rândul celor care promovează valorile culturale și tradiționale ale județului și au rezultate deosebite, însă ignorate de către conducerea culturii județene.

Unul dintre artiștii care a reacționat public este Constantin Gaciu, acesta postând pe pagina sa de socializare un mesaj dur în care-și exprimă nemulțumirea că, deși este mesager al județului în acest domeniu, CJCPCT Olt ignoră sau uită că familia Gaciu este singura familie de cobzari din România.

„Dragii mei vă rog citiți această postare a mea, astăzi 10 dec a avut loc premierea oamenilor care au promovat și adus premii în 2018 pentru jud Olt .Domnule director al Centrului de Creație Olt ,Florian Dumitrescu și Domnule Președintele al CJ OLT Marius Oprescu mai documentați-vă și dumneavoastră pentru că, în acest an eu am fost pe locul doi în cadrul celui mai mare concurs din România -Vedeta Populară-TVR ,Premiul 1 Festivalul Național Lică Militaru, MARELE PREMIU Festivalul Național Marin Ghiocel-Giurgiu ,Fest Călușul-Slatina, Festivalul Internațional Cintecele Munților-Sibiu, Spectacole la Muzeul Satului, Muzeul Țăranului-București,Radio România,TVR și multe altele unde am reprezentat cu dragoste și mîndrie Jud OLT .Va mulțumesc că nici nu va-ți amintit de cele peste 150 premii obținute în carieră pentru Jud OLT de mine.Oare Domnul Oprescu știe ???O să am grijă să afle că, mai sunt doi olteni care se chinuie ca, tradiția și folclorul din Olt plus un instrument vechi cum este cobza să nu dispară din peisaj .Multumescccccccc Culturii jud Olt . Funcțiile sunt trecătoare domnilor . Fiți corecți nu fiți pe interese aduceți in fată valorile nu chiciurile . Prieteni distribuiți această postarea să afle și cei din conducerea culturii județului Olt. Mulțumesc din suflet tuturor ,cu sau fără sprijinul lor Constantin și Cosmin Gaciu va promova în continuare tradiția și folclorul din Olt.Premiul nu era atît de important am obținut destule prin muncă și dăruire și pe toate culmea…. scrie Gaciu Constantin-OLT,dar a-și fi vrut inițiativă .Suntem destui care ne zbatem să promovăm jud nostru drag chiar dacă suntem plecați.Și noi suntem mesageri domnilor din conducere. Mulțumesc publicului voi sunteți cel mai mare premiu pentru mine. pupăm!!!”, a postat Constantin Gaciu.

Peste 50 de premii ale anului 2018, acordate pentru cultură/LISTA