Deputatul Alexandru Stănescu, lobby pentru cooperativele agricole: Sunt unica posibilitate de a-și uni forțele pentru a închide cercul „de la furcă la furculiță”

46

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a participat ieri la „Ziua Cooperativelor de Cultură Mare”, eveniment organizat de către Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal (UNCSV) și Euralis Semințe.

Prezent ieri la dezbaterea „Ziua Cooperativelor de Cultură Mare”, eveniment la care a participat și Umberto di Pasquo, responsabil cu politici, legislație și guvernanță cooperativă în cadrul COGECA, deputatul de Olt Alexandru Stănescu a vorbit despre importanța unirii forțelor de către fermieri, prin asocierea în cadrul cooperativelor agricole.

„Am vorbit despre principalele modificări introduse prin PLx 539/2018, proiect de lege menit să răspundă dorințelor fermierilor de a se asocia într-o cooperativă agricolă, reprezentând aproape unica posibilitate de a-și uni forțele pentru a închide cercul „de la furcă la furculiță”. În plus, existența unei cooperative asigura responsabilitatea susținerii dezvoltării economice, sociale și culturale a comunității locale și a membrilor săi.”, a dezvăluit parlamentarul oltean.

Întărind expunerea alesului Oltului privind asocierile fermierilor la nivel național, Umberto di Pasquo a vorbit despre viitorul cooperativelor în UE și noul PAC (Politica Agricolă Comună).