Vama Olt a fost prădată cu ajutorul unui TIR. Hoţii au recuperat ţigările sârbului depistate de poliţişti ascunse-n detergent

1347

Milioanele de țigarete confiscate din întâmplare de polițiștii olteni de la un cetățean sârb se pare că au fost recuperate. Vama Olt a fost spartă de Ziua Națională iar persoane necunoscute au golit depozitul cu țigări confiscate. În cauză a fost deschis dosar penal pentru furt cu autori necunoscuți.

Persoane necunoscute au escaladat pe 1 decembrie un geam al Biroului Vamal Olt și au sustras din interior cca 150 de baxuri de tigarete confiscate. Cam tot atâtea câte au fost confiscate, din întâmplare, în urmă cu două luni de la un cetățean sârb care le transporta cu tirul din Ucraina.

Autoritățile confirmă furtul dar susțin că nu se cunoaște cu exactitate cantitatea de tigarete dispărute de la Vamă, în acest sens dispunându-se efectuarea unui inventar.

Având în vedere cantitatea mare de tigarete furate,  hoții au fost obligați să se folosească de un mijloc de transport cu gabarit mare. În plus, furtul s-a produs chiar sub ochii paznicilor care au misiunea de păzi institiția, prin escaladarea unui geam de către persoane necunoscute. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt cu autorit necunoscuți.

Pe 5 octombrie, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un tir cndus de un cetăean sârb, polițiștii din Olt au descoperit în cutii de detergent cca 8 milioane de țigarete de proveniență ucrainiană, făr forme legale. Acestea au fost confiscate reprezentând cea mai mare captură de țigarete  din zonă, valoarea acestora fiind estimată la 500.000 euro.

Oamenii elgii au descoperit țigaretele de contrabandă după ce unul dintre polițiști, care cunoștea limba sârbă, a ascultat o convorbire a șoferului cu o altă persoană.