PNL Olt solicită DEMISIA prefectului de Olt și directorului DSVSA Olt

4633
Foto: Rusănești- porci sacrificați din cauza pestei în noiembrie 2018

Acuzând lipsa de reacție la timp, incompetența, disprețul și ignoranța autorităților, plătite cu truda de peste an a gospodarilor din Rusănești, conducerea PNL Olt a solicitat public astăzi DEMISIA prefectului de Olt Silviu Neacșu și a directorului DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Președintele PNL Olt Liviu Voiculescu a solicitat astăzi demisia prefectului județului, care a emis ordinul de exterminare a tuturor porcilor din gospodăriile locuitorilor comunei Rusănești, precum și a directorului DSVSA Olt, Veronel Bolborea, acuzându-i pe cei doi de incompetență în gestionarea situației privind pesta porcină africană, care a dus la o ,,revoluție” în localitatea olteană, în An Centenar.

Redăm mai jos solicitarea șefului liberalilor olteni:

”        Ce se întâmplă în aceste zile în Rusăneşti seamănă mai degrabă a revoluție.

          Ciocnirile dintre jandarmi, echipe ale DSV și săteni, lupta pentru protejarea bunurilor proprii pe de-o parte și punerea în aplicare a procedurilor de exterminare a porcilor din gospodării și izolare a focarului pe de alta parte, au escaldat.

           Nemulțumirile oamenilor, amenințați să-și piardă porcul din bătătură chiar în ajun de sărbători, sunt perfect îndreptățite.

           Unde au fost jandarmii, DSV-ul și chiar Prefectura (singura instituție în măsură să emită ordinele specifice de închidere a drumurilor și izolare a focarelor) când pesta porcina a fost deja semnalată la 3 km de localitate?

           Unde a fost Comitetul local pentru Situații de Urgență condus de primar când în pădurea teleormăneană a lui Dragnea din imediata vecinătate au fost depistați mistreți infectați?

           De ce lipsa de reacție la timp, incompetența, disprețul și ignoranța unora sunt plătite cu truda de peste an a gospodarilor?

           Poate domnul ministru Daea găsește nişte răspunsuri veridice scoase cu greu din puțul inteligenței domniei sale. Măcar răspunsuri…

           Pentru că elaborarea unor măsuri concrete de eradicare a epidemiei de pesta porcină cu care se confruntă România îl depăşește cu grație.

           Ca o consecință a incompetenței în gestionarea crizei pestei porcine de la Rusănești și pentru bătaia de joc la care sunt supuși locuitorii acestei localități în An Centenar, vă solicit domnule Prefect, Silviu Neacșu și domnule director al DVS Veronel Bolborea, DEMISIILE din funcțiile pe care le detineti!!”