Filmul ce a obținut Delfinul de aur la Cannes – „Romania neîmblânzită”, prezentat GRATUIT elevilor în Săptămâna Altfel. Școllile oltene se pot înscrie în program

60

Toti elevii din România pot viziona în perioada Școala Altfel, începand din 14 ianuarie- mai 2019, un documentar despre natura României. IȘJ Olt îndeamnă școlile oltene să se înscrie în program până pe data de 3 decembrie.

În septembrie 2018, filmul „Romania neîmblânzită” a obținut Delfinul de aur la Cannes, la categoria „Cel mai bun film despre natură, mediu și ecologie” în cadrul festivalului internațional Corporate Media & TV Awards. Acum el poate fi vizionat gratuit de către elevi în cadrul programului Școala Altfel, realizatorii încheind în acest sens o colaborare cu Ministerul Educației. Școlile care doresc să se înscrie, o pot face până pe data de 3 decembrie, pe lângă proiecția filmului, elevii având acces și la baza de fotografii și materiale video care nu au fost cuprinse în film.

„Adânc în inima Europei sălășluiește o neașteptată sălbăticie, casă a unei incredibile varietăți  de ecosisteme. Lanțuri muntuoase vaste, păduri străvechi și întinderi mari de apă constituie habitate pentru multe specii iconice ale continentului. De la versanții împăduriți ai Carpaților (unde urșii, lupii și râșii cutreieră liberi și creaturi curioase sapă tunele pe sub pământ), până la apele învolburate de vânt ale Deltei Dunării (unde pelicanii se înalță la cer și șerpii înoată pe sub ape). Acestea sunt locurile unde sezoanele dictează destine. Te invităm să ni te alături într-o călătorie de cunoaștere a unui an din prețioasa și diversa faună și floră a României. Descoperă cum fac față animalele iernilor aspre, până la înmugurirea primelor luni de primăvară; cum trec prin pericole și devin părinți ca să ajungă la mult așteptata vară; înainte să vină cursa toamnei și să urmeze din nou ciclul naturii…  Bun venit în România neîmblânzită.”, este invitația realizatorilor- casa de producție britanică Off the Fence, cu sprijinul Auchan Romania și a unui ONG de mediu.

Filmul poate fi vizionat gratuit la școală sau în spații dedicate, pe baza unui calendar întocmit în funcție de școlile înscrise, elevii putând participa la sesiuni de dezbateri și discuții legate de frumuseșile naturii în România.