Patru liceeni din Olt, bursieri ai Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”

65

Începând cu data de 15 noiembrie, patru liceeni olteni primesc lunar în acest an școlar burse de câte 200 de lei, din partea Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Pe baza performanțelor școlare, cât și profilul social și familial, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și-a desemnat cei 34 de bursieri din acest an şcolar, printre cei 18 elevi din țară beneficiari numărându-se și 4 olteni.

Bursele pentru elevi, în cuantum de 200 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 9 luni, începând cu data de 15 noiembrie 2018. Din Olt, beneficiari sunt:

  • SCARLAT EMILIA MARIA, Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, Slatina, Cl. XI-a;
  • SÎRBU MĂDĂLINA CRISTINA, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Caracal, Cl. a XII-a;
  • CREȚU VIOLETA MARIA, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XII- a;
  • SUBAȘU TIBERIU IONUȚ, Liceul Teoretic „A.I Cuza” Corabia, Cl. A XII- a.

Fondul alocat de către fundație pentru bursele acestui an şcolar şi universitar este de 77.700 lei, iar până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 329 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 829.500 lei.

Fundația a luat ființă în 2008, bazele acesteia fiind puse de către Mitropolitul Bartolomeu din banii obținuți din vânzarea locuinței pe care o deținea în Capitală, acesta retrăgându-se după pensionare la Mănăstirea Văratec