Oltul, sub Cod Galben de ninsori viscolite

1173

ANM a emis o atenționare meteorologică valabilă pentru la noapte și mâine, plasând județul Olt sub Cod Galben de ninsori viscolite. Ninsorile sunt prognozate până vineri dimineață.

Vremea se înrăutățește, anunță meteorologii, noua atenționarea ANM plasând Oltul sub Cod Galben de intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă, depuneri de gheață, în intervalul 28 noiembrie, ora 2.00 – 28 noiembrie, ora 20.00.

„În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.”, anunță ANM.

O altă informare anunță prelungirea ninsorilor până vineri dimineață. Astfel, în intervalul de valabilitate 28 noiembrie, ora 20.00– 30 noiembrie, ora 10.00, sunt anunțate intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toată țara.

„În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.”, spun meteorologii.