Paul Stănescu a DEMISIONAT

239

Paul Stănescu a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării. El va rămâne în funcție până după 1 decembrie, când președintele a anunțat că va răspnde noilor solicitări de remanieri venite din parte premierului Viorica Dăncilă.

Vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și-a dat cu puțin timp în urmă demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. Social-democratul și-a depus mandatul, deși tot astăzi a refuzat să demisioneze atunci când premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat acest lcuru.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!”, a tansmis Paul Stănescu.

„Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare! Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, a susținut vicepremierul Paul Stăescu.

Senatorul de Olt va rămâne în funcție până când președintele Klaus Iohannis va desemna un alt ministru.

Iohannis a anunțat că nu va face nicio numire până pe data de 1 decembrie.