Mistreții și prădătorii, inventariați de frica pestei pe cinci fonduri de vânătoare din județ

64

Confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană la porcii mistreți de pe fondul de vânătoare 11 Beciu, pe raza localității Plopii Slăvitești, din județul Teleorman, a determinat DSVSA Olt să dispună responsabililor fondurilor de vânătoare din apropiere catagrafierea efectivelor, dar și patrularea zilnică.

DSVSA Olt a stabilit și transmis măsurile ce se pun în aplicare în zona de protecție și zona de supraveghere, în urma confirmării pestei porcine africane la mistreți din fondul de vânătoare 11 Beciu.

Pe drumurile ce delimitează granițele zonelor de protecție și de supraveghere se instalează semne sau panouri de avertizare, iar pe cinci fonduri de vânătoare din județ se vor catagrafia efectivele de mistreți și prădători. Este vorba de fondurile de vânătoare 42 Călinești, FV 43 Frunzaru, FV 44 Caracal, FV 49 Rusănești și FV 56 Tia Mare. De asemenea, inspectorii snaitar- veterinari îndeamnă la efectuarea de patrule zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare pentru depistarea porcilor morți sau bolnavi și notificarea imediată a DSVSA Olt a eventualelor cazuri de boală sau mortalitate la efectivele de mistreți deținute.