Elevii a patru școli și grădinițe din Olt cer ajutor de la Domestos: Vrem și noi o baie „cool”!

148

Patru unități de învățământ din județul Olt s-au înscris până acum în concursul Domestos “Susține Igiena în școli!”, dotat cu premii în bani și produse pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă din grupurile sanitare școlare. Înscrierile se pot face până pe data de 3 decembrie.

Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu Slatina, Grădinița cu Program Normal Spiru Vergulescu Slatina, Grădinița cu Program Prelungit Scornicești și Școala Gimnazială Neda Marinescu Grădinile sunt unitățile de învățământ din județul Olt care s-au înscris până acum la concursul organizat pentru al patrulea an consecutiv de către Domestos, care își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școli și grădinițe, dar și să îi învețe pe cei mici cum să se ferească de microbi. Fiecare a trimis câte o scrisoare în care își motivează participarea la cocnurs și nevoia de ajutor, mesajul elevilor din Grădinile fiind „Vrem și noi o baie cool!”, iar cel al preșcolarilor din Scornicești mișcător, vorbind despre sărăcia și declinul orașului dictatorului. De asemenea, fotografiile cu grupurile sanitare școlare spun totul despre nevoia de a primi ajutor.

În concursul Domestos “Susține Igiena în școli!” s epot înscrie profesorii și educatorii din ciclul primar şi preșcolar până pe data de 3 decembrie, prin trimiterea unei scrisori despre igiena în baia din școala sau grădinița lor, precum şi modalitățile de combatere a virusurilor și bacteriilor.  Rezultatele cocnursului vor fi afișate pe 31 decembrie, iar distribuirea premiilor se va face în perioda 7 ianuarie- 1 iunie 2019.

Primele 200 școli și gradinite care obțin cel mai mare punctaj vor fi desemnate semifinaliste urmând să treacă în cea de a doua parte a stabilirii clasamentului – etapa de jurizare. În funcție de clasamentul stabilit în urma etapei de jurizare, școllie și grădinițele situate pe primele 5 locuri vor câștiga următoarele premii: 5.000 EURO, 4.000 EURO, 3.000 EURO, 2.000 EURO, 1.000 EURO. Locurile  6-100 pot câștiga pachete constând în produse pentru curățenie, iar fiecare copil din clasele/grupele participante va primi câte un rucsac cu Căpitanul Igienă.