Demisie BOMBĂ din Guvernul Dăncilă. Vezi cine a renunțat la funcție

86

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat aseară , imediat după o ședință de guvern care a fost una extrem de tensionată. Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE.Demisia survine cu doar o lună și jumătate înainte ca România să preia președinția Consiliului CE.

 

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștri reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-României la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

De altfel oficialii europeni și mai mulți lideri de partide politice din România au subliniat nivelul ridicat de pregătire din punct de vedere tehnic a Președinției României la Consiliul UE lăudând performanțele ministrului.

Mai mult decât atât, numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru funcția de prim ministru datorită faptului că este cunoscut a fi puternic susținut în Partidul Social Democrat și mai ales la nivelul Partidului Socialiștilor Europeni dar și pentru capacitatea sa de a genera majorități politice. Recent a reușit aprobarea în unanimitate în comisiile de afaceri europene a priorităților de țară pentru Președinția României la Consiliul UE.

Victor Negrescu a refuzat să facă publice motivele care au stat la baza deciziei sale. El a declarat că acestea vor fi făcute publice în cadrul conducerii PSD.