Posturile de secretari la 14 primării din Olt, scoase la concurs. Condiții de rezervă, impuse în funcție de candidați

857

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a scos astzi la cocnurs posturile de secretari ai mai multor comune din județul Olt, stabilind și condiții de rezervă, chiar trei variante, în situația în care nu se vor înscrie candidații doriți. Concursul va fi organizat la sediul Consiliului Județean Olt luna viitoare.

Numeroase primării din județul Olt se confruntă cu o criză de secretari, pentru ocuparea posturilor ANFP organizând concursuri repetate la care fie nu s-a prezentat niciun candidat, fie toți candidații au fost respinși. Pentru luna viitoare, se face o nouă încercare de a ocupa pe perioadă nedeterminată 14 funcții cu atribuții de vizare pentru legalitate, a dispoziţiilor primarului şi hotărârilor consiliului local.

Au fost scoase la concurs astăzi posturile de secretari ai comunelor: Priseaca, Gostavățu, Brastavățu, Giuvărăști, Ștefan cel Mare, Dobrețu, Vădastra, Vitomirești, Urzica, Deveselu, Tătulești, Fălcoiu, Topana și Ianca.

Candidații ideali trebuie să aibă: studii superioare de lungă durată, în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative; studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani. În cazul în care la concurs nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de participare, ANFP a stabilit și variante de rezervă, renunțând la câte o condiție, în următoarea ordine: persoane care au studii superioare în ştiinţe juridice sau administrative şi vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani; persoane care au studii superioare de lungă durată în ştiinţe juridice sau administrative; persoane care au studii superioare de lungă durată în altă specialitate.

Concursul se va organiza conform calendarului următor: 28 noiembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor; 11 decembrie -proba scrisă, data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul ANFP începând de astăzi, concursul urmând a fi organizat la sediul CJ Olt.