Tinerii rromi, îndemnaţi să se facă poliţişti

98

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Olt au participat zilele trecute la campania „Educație, cultură, demnitate”, desfăşurată de Asociației Partida Romilor „Pro -Europa”- sucursala Olt, prezentând avantajele carierei de polițist, în cadrul comunităților de romi din județ.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt, prin polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul  Poliției Orașului Balș și Poliției Orașului Caracal, a desfășurat marţi, 6 noiembrie, şi ieri o acțiune de promovare a unor modele în comunitate, dorind să le insufle participanților aspirația de a urma cariera de polițist.

„Totodată, în cadrul acțiunii polițiștii le-au prezentat participanților recomandări pe teme precum prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, a cyberbulling-ului și măsuri de siguranță pe internet”, arată IPJ Olt.

Aceasta nu este singura campanie de promovare a unor modele de urmat de către tienrii rromi, la campanie participând şi Inspectoratul pentru Situații de Urgența „Matei Basarab” Olt, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt și Serviciul Județean de Ambulanță Olt:

Elevii de etnie rromă din Iancu Jianu și Caracal, îndemnați să se facă pompieri și jandarmi. Partida Rromilor i-a pus față-n față cu modele de urmat