IȘJ Olt pregătește simularea județeană a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

417

La finele acestei luni, elevii olteni din anii terminali de gimnaziu și liceu vor arăta în ce măsură sunt pregătiți pentru susținerea celor două examene naționale importante: bacalaureat și evaluare. Inspectoratul Școlar Județean Olt va organiza simularea județeană a probelor scrise, verificând astfel gradul de pregătire al elevilor, dar și obișnuindu-i pe aceștia cu emoțiile, subiectele și procedura de susținere din acest an școlar.

IȘJ Olt se alătură altor inspectorate din țară care organizează la finele acestei luni simulări la nivel judeţean pentru Bacalaureat 2019 şi Evaluare Naţională 2019. Instituția a postat pe site programa la matematică din acest an școlar, structura subiectelor şi precizări referitoare la materie. Simularea va fi organizată în perioada 26-29 noiembrie, elevii putându-se pregăti pe baza structurii modelului elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

MEN a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro modele de subiecte pentru bacalaureat 2019, la profilurile română și matematică, după ce la finele săptămânii trecute s-a decis renunțarea la testele grilă pentru examenul din acest an.

Simulări vor fi organizate și la nivel național, de obicei în semestrul al doilea al anului școlar. Potrivit calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019, prima sesiune începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Anul acesta, în urma primei sesiuni, în Olt procentul de promovabilitate a fost de 66,62%, fiind 873 respinși, 1744 reușiți, 473 de candidați cu medii între 9.00- 9.99 și 2 candidați cu medii de 10.00. La cea de-a doua sesiune, promovabilitatea a fost de 34,32%.