Elevii de etnie rromă din Iancu Jianu și Caracal, îndemnați să se facă pompieri și jandarmi. Partida Rromilor i-a pus față-n față cu modele de urmat

86

O campanie derulată de Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, sucursala Olt a adus zeci de copii de etnie din localitatea Iancu Jianu și de la Liceul Teoretic ,,Ionița Asan” Caracal față în față cu pompieri și jandarmi, meserii către care sunt îndemnați.

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, sucursala Olt a inițiat campania ,,Educație, cultură și demnitate”, având ca scop promovarea, exprimarea și dezvoltarea identității etnice, lingvistice și culturale în comunitățile de romi din județ. Au răspuns apelului pompierii și jandarmii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat marți, 6 noiembrie, în localitatea Iancu-Jianu, la Căminul Cultural, și ieri, în municipiul Caracal, la Liceul Teoretic ,,Ionița Asan”, o acțiune de promovare în alegerea meseriei de pompier, prin prezentarea tehnicii de intervenție și a atribuțiilor serviciilor de urgență profesioniste.

Alături de elevii Colegiului Național ,, Ioniță Asan” au fost și cadrele Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, care au prezentat oferta educațională a MAI și le-au vorbit despre meseria de jandarm.