Doi hoți din Olt, reținuți cu mandate europene emise din Luxemburg

199

Doi tineri din Dobrosloveni și Slatina au ajuns ieri în arestul poliției doljene, acuzați de furturi din magazine și locuințe, în special de telefoane și laptopuri, săvârșite în Luxemburg. Curtea de Apel Craiova va decide astăzi dacă și când vor fi predați autorităților țării pe raza căreia au săvârșit infracțiunile.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus ieri în executare două mandate europene de arestare, emise de autoritățile judiciare din Luxemburg, pe numele a doi bărbați, de 24 și de 32 de ani, din localitățile Dobrosloveni și Slatina.

„Mandatele au fost emise de autoritățile din Luxemburg pe numele celor doi, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și pentru participarea la grup infracțional organizat.”, precizează IPJ Olt.

Se pare că oltenii, care nu erau puși în Olt în urmărire sau cercetați, ar fi săvârșit mai multe furturi din magazine și locuințe în Luxemburg, „cu ochiul” făcându-le în special telefoanele mobile și laptopurile.

Bărbații au fost prezentați ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea lor pentru 24 ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Dolj, iar în cursul zilei de azi vor fi prezentați la Curtea de Apel Craiova, în vederea predării acestora către autoritățile judiciare din Luxemburg.