Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, derulat și la Slatina. Pune și tu un zâmbet pe chipul unui copil sărman!

140

Oameni care ajută alți oameni, altruism și compasiune- Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” va fi derulat, în perioada Sărbătorilor de iarnă, și la Slatina. El este adus de către administratorii Asociației „George Poboran- pentru copiii noștri”, Kalman și Aurora Szocs, parteneri de locație, care au făcut deja cunoscut proiectul pe o rețea de socializare, stârnind interesul multor persoane care doresc să facă fericiți copiii sărmani.

Nu este o campanie de Moș Crăciun, ci una de suflet, de a fi aproape de semeni, de a le oferi într-o cutie de pantofi daruri care să-i bucure. Proiectul a pornit din Cluj, în 2007, iar acum se derulează în 172 de locații din România, dar și în mai multe orașe ale lumii, precum Paris, Viena, Londra, Chișinău, Bruxelles, Cape Town, Madrid, Munchen, Copenhaga, Salzburg, etc.

„În fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim. ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune. Dacă deschidem bine ochii o să găsim la fiecare colț de stradă un copil sau adolescent singur, flămând, înfrigurat și părăsit. Nu salvăm lumea cu o cutie de pantofi umplută cu dulciuri și alte lucruri, dar vom învăța, în timp, să ne gândim la ceea ce avem și nu le ceea ce ne mai dorim. Vom învăța să prețuim perna pe care ne odihnim capul seara sau pe fularul de la gât. Vom învăța să râdem vieții în față și să apucăm cu amândouă mâinile de viitorul nostru. Dar din dar se face raiul spune zicala și eu zic cutie din cutie se schimbă realitatea unui copil sărman, în prag de Crăciun”, explică organizatorii.

În Slatina, proiectul este adus de soții Szocs care, ajutați de voluntari, vor colecta cutiile la două locații- Str. Crizantemei Nr. 3 Bl. 3AB, Sc. A, Apt. 7 – după ora 17:00 și Str. Vintilă Vodă, nr. 21 (vis-a-vis de PROMED) – între orele 10:00 – 16:00 și vor identifica acei copii care vor fi destinatarii cutiilor.

„Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” reprezintă o provocare pozitivă pentru noi. Ne dorim ca împreună cu cât mai mulți dintre voi să putem aduce bucurie pe fețele copiilor mai puțini fericiți. Cutiile pot conține tot ceea ce fiecare din noi poate și își dorește să ofere: haine, jocuri, jucării, dulciuri (nu produse ușor perisabile), cărți, rechizite etc. Puteți, bineînțeles, pregăti mai multe cutii! 🙂 Vă rugăm să nu le sigilați, de acest lucru de vom ocupa noi. Orice pereche de mâini în plus este binevenită când va veni vorba de distribuirea cadourilor micilor beneficiari. :)”, este mesajul lui Kalman Szocs postat pe o rețea de socializare.

Distribuirea cadourilor se va face în perioada 16 – 24 decembrie.