Întâlnire publică deschisă la Liceul Alexe Marin. Tinerii, învățați să-și descopere talentul

156

Cu ocazia evenimentului Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale VET (ediția a III-a), susținut de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Liceul Tehnologic ”Alexe Marin” din Slatina îi invită pe toți cei interesați la o întâlnire publică deschisă, pe tema formării profesionale a tinerilor în meserii în care își pot găsi un loc de muncă.

Liceul slătinean care formează electricieni, electroniști, sculeri matrițeri, mecanici auto, lăcătuși și tinichigii va sublinia avantajele pe care educația și formarea profesională (VET) le oferă cetățenilor de toate vârstele, în cadrul unei întâlniri organizate mâine, 7 noiembrie, începând cu ora 12.00. Motto-ul campaniei este ”Descoperă-ți talentul!”.

Ambasadoare a României pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale 2018 (5-9 noiembrie), este Mona NICOLICI, Manager Sustenabilitate la OMV Petrom România, care își propune să demonstreze că educația și formarea profesională, precum și programele de ucenicie reprezintă o alegere inteligentă, care generează locuri de muncă de calitate și duce la creșterea perspectivelor de angajare.

Obiectivul Săptămânii VET este acela de a-i inspira pe cetățeni să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale, să urmeze o meserie cu căutare pe piața muncii în prezent.