FOTO/ Elevi și profesori din Caracal, activități în Italia cu colegi și din Germania și Franța, pe tema migrației

80

Săptămâna aceasta, elevi și profesori din Caracal, reprezentând România în proiect, alături de colegi din Franța, Germania și Italia, desfășoară cea de-a treia activitate de predare-învățare, la Montesarchio- Italia. Proiectul „Migrations d’hier et d’aujourd’hui, un ciment pour l’Europe” este un proiect Erasmus +.

Elevii și profesorii de la Colegiul Național ,,Ioniță Asan” din Caracal participă, alături de alte școli din Franța, Germania și Italia, la derularea unui proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, cu titlul ,,Migrations d’hier et d’aujourd’hui, un cement pour l’Europe”. În cadrul acestuia, partenerii colaborează, atât prin intermediul internetului, cât și direct, în timpul mobilităților care se organizează în fiecare țară. Scopul proiectului este acela de a cunoaște mai bine acest fenomen, înlăturarea prejudecăților și implicarea mai activă a tinerilor în problemele societății, o îmbunătățire a abilităților lingvistice și sociale.

Prima activitate de predare- învățare a avut loc în Franța, în perioada 26 noiembrie- 2 decembrie 2017, apoi a urmat cea din România, 16 -21 aprilie 2018, Colegiul Național „Ioniță Asan” găzduind elevi și cadre didactice din țările partenere.

În perioada 4- 11 noimebrie, se desfășoară cea de-a treia activitate, în Italia, oltenii participanți dezvăluind câteva date pe pagina de socializare a școlii: „În prima zi a mobilității, au fost prezentate sistemele politice și educaționale din fiecare țară parteneră. De asemenea, elevii români au prezentat migrația ilegală din timpul comunismului. S-a lucrat în grupe internaționale pe tema motivelor migrației contemporane. După- amiaza, elevii și profesorii au vizitat obiectivele turistice din Montesarchio și primăria”.