Mii de părinți cer materie simplificată la școală. Petiția a fost semnată și de slătineni

96

„Vrem copilăria copiilor noştri înapoi” este campania iniţiată de câteva mii de părinţi. Petiția a fost semnată și de 25 de slătineni.

„Tot mai des aud părinți care se plâng de lipsa timpului liber pentru copiii lor. Acest lucru se datorează programei foarte aglomerate din școlile românești, dar și a multitudinii de teme pentru acasă date de profesori. Vrem o lege care să reglementeze programa școlară și situația temelor pentru acasă”, este motivată petiția online, semnată de 5239 de părinți în doar câteva zile. Aceștia atrag atenția că cei mici sunt tot mai stresaţi de la vârste tot mai fragede, dar şi că programa şcolară încărcată, meditaţiile suplimentare şi temele stufoase îi transformă în pacienţi.

Printre semnatarii petiției se numără și 25 de slătineni. „Aceste teme atât de multe ți proiecte la materii mai puțin importante îi țin la birou de când vin de la școală și până seara la ora 23. Copiii sunt f.stresați și într-adevăr asta se vede în diverse analize”, a notat Claudia Mihaela.

Un alt slătinean, Viorel-Iulian Ștefan, a notat: „Îmi pasă! Și cred de asemenea că avem un sistem educațional deficitar, care efectiv ne cocoșează copiii cu ghiozdane grele și îi traumatizează psihic cu atâtea teme și griji de la vârste mult prea fragede”.

https://www.petitieonline.com/vrem_copilaria_copiilor_nostri_inapoi?uv=11352066