Biserica strânge haine, îmbrăcăminte sau pături pentru iarnă, ajutor pentru oamenii străzii și nevoiași

317

Episcopia Slatinei și Romanaților derulează în această perioadă o campanie umanitară în cinci orașe ale județului, îndemnându-i pe credincioșii cărora le prisosesc lucruri pe care nu le mai poartă, dar care pot oferi căldură persoanelor fără adăpost și familiilor sărace.

În parteneriat cu IȘJ Olt, Episcopia Slatinei și Romanaților a dat pe 25 ooctombrie startul celei de-a doua ediții a campaniei „Dăruiește (cu) bucurie!”, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost și a persoanelor nevoiașe, pentru a le ajuta să facă față mai ușor temperaturilor scăzute ale iernii. Campnaia se desfășoară până pe data de 25 decembrie, în Slatina, Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești-Olt.

O altă campanie a Episcopiei, derulată cu succes:

http://realitateaoltului.ro/2018/10/16/aproape-4300-de-copii-din-olt-ajutati-cu-rechizite-de-catre-biserica/

„Mulți dintre noi avem haine pe care nu le mai purtăm, dar care pot fi de un mare ajutor acelora care nu mai au nimic. Așadar, apelăm la Dvs. pentru a dona orice ar putea fi de folos pentru persoanele fără adăpost, pe timpul iernii: haine groase, paltoane, pulovere, hanorace, blugi, pături, saci de dormit, dar și încălțăminte de toate mărimile: bocanci, cizme, sau ghete, adresând rugămintea ca acestea să fie în stare bună, să nu fie murdare sau rupte. Implicarea fiecăruia dintre noi poate însemna un strop de căldură pentru acești oameni nefericiți, cărora soarta le-a zâmbit mai puțin!”, este mesajul Bisericii.

Persoanele care doresc să se implice pot face donații la fiecare biserică din cele cicni orașe sau la Centrul Social al Episcopiei Slatinei și Romanaților, situat în orașul vechi, pe strada Grădiniței, nr. 1.

Tot în această perioadă, un alt slujitor al Domnului derulează o campanie asemănătoare, beneficiari fiind copii din familii defavorizate care nu au încălțăminte pentru iarnă:

Încălțați un copil! Zeci de copii desculți așteaptă ghetuțe noi cadou!