Parchetul General a trimis la DIICOT dosarul legat de publicarea de către Vâlcov a protocolului cu SRI

53

Dosarul penal în care se fac cercetări în legătură cu publicarea de către Darius Vâlcov, consilier premierului Viorica Dăncilă, a unui protocol de colaborare între SRI şi Parchetul General a fost trimis la DIICOT.

La finele lunii august 2018, procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal ce vizează neglijenţa în păstrarea informaţiilor secrete de stat, după ce Darius Vâlcov a publicat protocolul secret semnat de Ministerul Public şi SRI.

Dosarul a fost trimis la DIICOT. Obiectul protocolului se referă la cooperarea privind infracţiunile contra securităţii naţionale, a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor săvârşite de cadre militare ale Serviciului Român de Informaţii, sesizarea parchetului cu privire la infracţiunile constatate de SRI şi comunicarea de informaţii în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind securitatea naţională a României, ale Legii nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI şi ale Codului de procedură penală.