MĂRTURISIRE CUTREMURĂTOARE a Lorenei Balaci: Tata și-a prevestit sfârșitul

528

Fostul internațional Ilie Balaci a murit în această dimineață, la vârsta de 62 de ani. Cel mai probabil, în urma unui stop cardio-respiratoriu. Echipajul SMURD care a ajuns la locuinșa sa din Craiova au încercat minute bune să-l resusciteze fără a reuși să-l readucă la viață.

„În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului”, au anunţat, printr-un comunicat de presă ISU Dolj.

,,Blondul din Bănie,,  era singur în momentul în care inima i-a cedat. Înainte de sosirea ambulanței, acesta i-a cerut mamei sale să îi facă un ceai cu lămâie, pentru că se simțea rău. Pentru că nu avea ceea ce îi trebuia, mama marelui fotbalist a plecat să cumpere lămâi, iar când s-a întors și-a găsit fiul întins pe jos.

Lorena, fiica lui Balaci, a declarat că tatălui său îi era frică de moarte și tot timpul a afirmat că va muri de tânăr.

“Dumnezeu aşa a vrut, să ni-l ia repede şi tânăr. Aseară era bine. Eu sunt şocată, în momentele astea n-am cuvinte. Aş vrea să-i păstrăm memoria frumoasă. Cred că i-a cedat inima, cam asta s-a întâmplat. Am vorbit aseară ultima dată cu el, să-i spun că cel mic urma să joace la echipa under 17. El joacă la ora asta, este la Slobozia şi joacă. În vara asta am fost foarte bucuroşi pentru că cel mic fusese convocat la naţională, cel mare luase la facultate, a intrat la Teatru. N-am avut niciun moment de tristeţe în familie. Nimic n-a prevestit această tragedie. Ştiu că Dumnezeu l-a vrut acolo, sus. Lui tata îi era frică de moarte şi spunea că va muri tânăr. N-am decât să le mulţumesc oamenilor de la SMURD, tuturor paramedicilor care au fost aici. N-avem ce să reproşăm nimănui. Pur şi simplu nu a răspuns la nicio manevră medicală. Încă nu ştim ce a fost exact”, a spus Lorena Balaci.

Fostul internaţional Ilie Balaci s-a născut la 13 septembrie 1956. El şi-a petrecut cea mai mare parte a cariereide fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). Balaci a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Blondul Craiovei Maxima a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri. Cu echipa lui de suflet, Balaci a câștigat trei titluri de campion al României și de patru ori Cupa României.