Peste 6.600 de olteni și-au luat permisul în ultimele trei luni. Aproape jumătate dintre candidați au picat sala

330

Obținerea permisului de conducere reprezintă în continuare un mare hop pentru cei care vor să devină șoferi. În ultimele trei luni, aproape două mii de candidați au picat sala, iar orașul a fost un hop de netrecut pentru circa 1400 de olteni.

6.612 noi șoferi are județul Olt în ultimele trei luni. Potrivit datelor statistice date publicității de către Prefecrtura Olt în subordinea căreia funcționează Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, în trimestrul III al acestui an au fost emise 6.634 de permise, dintre care doar 22 preschimbate, restul la prima emisie.

Examenul auto rămâne în continuare un mare hop pentru cei ce-și doresc permisul de conducere. Din cei 3.733 de candidați la proba teoretică, au fost declarați admiși doar 1.816, reprezentând 48,65%, în timp ce din cei 3.441 candidați la proba practică au fost admiși 2.049, reprezentând 59,55% promovabilitate.

În prezent, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt programările online pentru servicii oferite cetățenilor (preschimbare permis românesc, transcriere vehicul -înmatriculat în România, înmatriculare vehicul – neînmatriculat în România, autorizare provizorie – numere roșii, radiere vehicul, duplicat permis românesc, duplicat certificat înmatriculare, preschimbare permis străin) pot fi făcute de pe o zi pe alta.