Femeile însărcinate, coadă la Caracal la ecografii. Un ONG strânge fonduri pentru un al doilea ecograf

391

Pentru a oferi cât mai multor femei şansa de a-şi monitoriza sarcina, o asociaţie din Caracal, formată din membrii Grupului de Iniţiativă Local, a demarat o campanie de strângere de fonduri în vederea achiziţionării unui ecograf cu care să doteze Spitalul Municipal Caracal.

„Asociaţia Future Impact dă startul campaniei „Ecografie pentru viaţă” în care ne dorim să strângem bănuţi pentru achiziţionarea unui Ecograf pentru maternitatea Spitalului Municipal Caracal. În acest fel ajutăm la monitorizarea tuturor mămicilor până în momentul naşterii dar în special se pot preîntâmpina problemele în sarcinile premature sau în situaţii de risc, aşa încât nou- născuţii să vină pe lume în siguranţă. Există un singur ecograf care deserveşte tot spitalul, iar cozile sunt infernale, femeile însărcinate nu pot fi monitorizate la timp, bebeluşii se pot naşte cu probleme care nedepistate la timp pot avea consecinţe grave”, a anunţat astăzi Maria Petrache, preşedintele Future Impact.

Cei care doresc să se impice pot dona în contul asociaţiei: RO77BRDE290SV65658762900 sau direct la sediu. De asemenea, pentru contact, asociaţia a pus la dispoziţia celor care doresc să se implice şi în alte campanii derulate nr. de telefon: 0765.163032.

Asociaţia Future Impact a luat naștere în procesul de dezvoltare comunitară demarat de proiectul „zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”, în anul 2013. Asociația s-a implicat în scrierea și implementarea de proiecte, una dintre acţiunile demarate fiind realizarea unui acoperiş nou pentru blocurile de locuinţe din Caracal destinate familiilor nevoiaşe, situate la ieșire din municipiu spre Slatina- primele blocuri construite în localitate, în anul 1940.