KIDStar Slatina, cel mai bun spectacol și cea mai bună trupă de gimnaziu la Festivalul Național din Mioveni

101

Micii actori pregătiți de prof. Nicu Popa au impresionat juriul prezidat de actrița Paul Chirilă la Festivalul Național de Teatru „Ludicus”.

Cel mai bun spectacol pus în scenă în cadrul festivalului Național de Teatru „Ludicus”, organizat la Mioveni în perioada 12- 14 octombrie, aparține slătinenilor. Actorii trupei KIDStar, pregătiți de Nicu Popa, au câștigat trofeul, dar și Diploma pentru cea mai bună trupă de gimnaziu, Diploma și trofeul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal – Ionel Cătălin CREŢU, nominalizare pentru cea mai bună interpretare feminină în rol secundar- Giulia Elena Maria ILIE.

Spectacolul  „Trădarea lui Horea”, pus în scenă după o piesă de Mihai Hafia Traistă și regizat de Andreea Ioana Năstase și Nicu Popa, a fost apreciate de juriul prezidat de actrița Paula Chirilă. La secțiunea gimnaziu, trupa slătineană s-a calificat în finala festivalului alături de trupele Ad-Hoc Pitești, Keyko Câmpulung și Epic Pitești.

Performanța din acest an vine după cea din 2016, când KIDStar a obținut premiul I și premiul pentru interpretare feminină.

Trupa a fost înființată în cadrul Asociaţiei Pro Art Slatina 2010, cu sediul la Şcoala Populară de Arte, de către Nicu Popa, în ianuarie 2014, fiind destinată segmentului de vârstă 6- 14 ani.