Echipele de fotbal ale școlilor, invitate la Cupa Tymbark Junior. AJF organizează 6 competiții pentru fete și băieți, clasele 0- VI

67

Start celui mai mare campionat de fotbal pentru elevi. Federația Română de Fotbal și S.C Maspex România SRL, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale dau startul înscrierilor la Cupa Tymbark Junior U8- U10- U12 băieți și fete, competiție adresată echipelor de fotbal ale unităților de învățământ. Profesorii de sprot vor înscrie echipele la inspectorul școlar de specialitate.

CUPA TYMBARK JUNIOR la fotbal pe teren redus este o competiție organizată de Federația Română de Fotbal și S.C Maspex România SRL, în colaborare cu MEN, ce se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate după modelul olimpiadelor şcolare, cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, inspectorii școlari de educație fizică trebuind să trimită formularele de înscriere ale echipelor școlare din județele lor până la data de 1 decembrie adresa Federației Române de Fotbal.

Cele 6 competiții ale ”CUPEI TYMBARK JUNIOR” la disciplina fotbal sunt:

  1. CUPA TYMBARK JUNIOR U8 pentru ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR (Clasele 0-II, 6 – 8 ani), băieți și fete născuți/născute în anul 2010 și mai mici, având finalitate la faza zonală;
  2. CUPA TYMBARK JUNIOR U10 pentru ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR (Clasele III-IV, 9 – 10 ani), băieți și fete născuți/născute în anul 2008 și mai mici;
  3. CUPA TYMBARK JUNIOR U12 pentru ÎNVĂŢĂMÂNTUL GIMNAZIAL (Clasele V-VI, 11 – 12 ani), băieți și fete născuți/născute în anul 2006 și mai mici.

Etapele pe clasă, școală și lcieu se vor desfășura în perioada 3 – 17 decembrie, etapa pe localitate 18 – 21 decembrie, etapa pe județ  14 – 31 ianuarie 2019, etapa zonală 1 martie – 6 mai 2019.

Federația Română de Fotbal și Maspex România SRL vor asigura arbitrajul competiției la fazele zonale și finale prin Comisiile de Arbitri ale AJF și prin Comisia Centrală a Arbitrilor.

Se va atribui titlul de Campion Național al “CUPEI TYMBARK JUNIOR” la fotbal echipei câștigătoare a etapei naționale la fiecare categorie de vârstă, Trofeul pentru „Cel mai bun jucător”,Trofeul pentru „Cel mai bun portar”, Trofeul pentru „Jucatorul finalei” la categoria U10 si U12, premiile constând în mingi, echipamente de joc, cupe și diplome.