Patru eleve din Slatina, delegatele României în juriul Festivalului Internațional de Film pentru copii de la Scopje

53

Diana Pătrulescu, Diana Culea, Ștefania Moțoc și Bianca Iova sunt jurații români care participă la Festivalul Internațioal de Film pentru Copii Giffoni din Macedonia, alături de profesoara lor Grațiela Ludmila Popa. Delegația României este compusă în totalitate din eleve din Slatina, d ela Școala Eugen Ionescu.

Patru eleve din Slatina sunt în aceste zile juratele Festivalului Internațional de Film pentru Copii de la Scopje, Macedonia. Ele au fost alese anul acesta de către profesoara  Grațiela Popa să reprezinte România la festivalul unde elevii-jurați slătineni își spun an de an, din 2013, cuvântul cu privire la filme pentru copii intrate în concurs.

Delegația României la cea de a 6-a ediție a festivalului este reprezentată de elevi ai Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina care au bucuria, alături de copii din 10 țări, de a juriza filmele, de a discuta pe marginea mesajului lor și a discuta cu actori și regizori de talie mondială. Festivalul se desfășoară în perioada 6- 11 octombrie, din program făcând parte alături de proiecții și ateliere pe teme de teatru, muzică, dans, animație, creație scrisă, etc.

Din 2011, elevii slătineni participă, alături de prof. Popa, și la Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret „Giffoni”, Italia, cel mai mare din Europa.