Definitivat 2019: Oltenii care doresc să obțină drept de practică în învățământ, așteptați până vinerea viitoare să se înscrie

82

19 octombrie este termenul până la care debutanții în învățământ pot depune dosarele pentru a-și susține definitivatul. Calendarul examenului de definitivare pentru anul școlar 2018-2019 a fost publicat luni în Monitorul Oficial, sub forma unui act normativ al Ministerului Educației Naționale.

Start definitivatului în învățământ, concurs ce le dă dreptul debutanților la catedră să urmeze o carieră în acest domeniu. Promovații vor dobândi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, depășind stadiul de debutant şi având apoi dreptul de a deveni titular şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Calendarul examenului de definitivare 2019 a apărut luni în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, candidații se pot înscrie până vinerea viitoare, pe 19 octombrie. În perioada 19 – 31 octombrie, dosarele de înscriere se transmit inspectoratului școlar, se verifică și se avizează, iar până la data de 31 mai 2019 se vor organiza inspecțiile la clasă. Proba scrisă a concursului se va susține pe 24 iulie 2019, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 5 august 2019.

Anul acesta, 139 de candidați s-au înscris la Olt, din cei 111 care au susținut proba scrisă trei au obținut 10 pe linie la toate probele.