Sârbul care transporta milioane de țigarete de contrabandă a fost REȚINUT

144

Sârbul care transporta milioane de țigarete de contrabandă prin județul Olt, prins astăzi de polițiștii din județ, în urma unui accident petrecut pe raza comunei Colonești, a fost reținut. El urmează să fie prezentat, mâine, magistraților de la Tribunalul Olt pentru emiterea mandatului de arestare.

În urma audierii, procurorii olteni au dispus, după mai bine de opt ore de audieri, reținerea pentru 24 de ore a șoferul sârb al tirului răsturnat la Colonești. Acesta va fi prezentat magistraților cu propunerea de arestare preventivă. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, este acuzat de trafic ilicit de produse accizabile.

În urma cercetărilor efectuate de anchetatori s-a stabilit că acesta transporta aproape 10 milioane de țigarete introduse ilegal în țară din Ucraina.

„În urma cercetărilor desfășurate de către polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-a stabilit faptul că cetățeanul sârb, de 28 de ani, transporta cantitatea de 8.600.400 de tigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal. Pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. El va fi prezentat magistraților pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 90 de zile. Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr.86/2006 privind Codul Vamal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

TIR-ul condus de cetățeanul sârb, în care au fost descoperite țigaretele de contrabandă, Transporta oficial, în acte, cutii cu detergent. El venea din Ucraina și intrase în țară pe la Suceava. În drumul său spre Craiova, din cauza vitezei, tirul a intrat în balans și, într-o curbă, la Colonești, s-a răsturnat. În timp ce făceau cercetări pentru a stabili cum s-a răsturnat tirul, unul dintre polițiștii olteni care cunoștea limba sârbă, a aflat, dintr-o discuție telefonică a șoferului cu un compatriot sârb, că in mașină ar fi avut țigări. Acesta a solicitat întăriri și prezența colegilor de la Crimă Organizată și Vamă. S-a purces la desigilarea transportului și verificarea încărcăturii. Așa s-au descoperit cele aproape 10 milioane de țigarete.

Captura de țigări de contrabandă realizată astăzi de polițiștii olteni este cea mai amre din toate timpurile. Valoarea țigărilor de contrabandă se ridică, susțin surse oficiale, la cca 500.000 EURO.