Memorialul Gheorghe Şoarece, în Osica de Sus, la 9 ani de la dispariţia golgeterului

224
foto: olt.fotbal de la a la z

Idolul celor de la FC Olt, pentru care a înscris peste 100 de goluri, Gheorghe Şoarece este amintit acum pe terenul de fotbal al satului său natal. Memorialul organizat în amintirea marelui fotbalist aduce pe teren FC Olt, FC Caransebeş şi Olteţul Osica.

Făcea spectacol în anii ’80 alături de Prepeliţă şi Căţoi la FC Olt Scorniceşti şi a activat pe postul de atacant la multe echipe din prima divizie. A murit în comuna natală Osica de Sus unde se retrăsese bolnav, în urmă cu 9 ani fiind transferat la „echipa nemuritorilor”. În amintirea lui Gheorghe Şoarece, administraţia locală din Osica de Sus organizează un memorial pe stadionul central al comunei. Memorialul Gheorghe Şoarece va începe vineri, 5 octombrie, la ora 13.oo, cu o slujbă religioasă, de la ora 14.00 fiind disputate meciuri comemorative între echipele Oteţul Osica, FC Olt şi FC Caransebeş.

Şoarece nu a evoluat doar în Divizia C, dar şi în pe prima şcenă fotbalistică. În 1975 a primit titlul de golgeter al Diviziei D, unde marcase 22 de goluri. După performanţa sa a fost selecţionat în lotul echipei naţionale de tineret. Când FC Olt Scorniceştiul a reuşit să intre în Divizia A, a  înscris peste 100 de goluri. A mai fost legitimat la FC Braşov, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost căpitanul echipei.

Retras în comuna natală, a fost desemnat cetăţean de onoare al localităţii, în semn de înaltă apreciere a activităţii sale sportive în competiţiile naţionale. S-a stins din viaţă la vârsta de 54 de ani, fiind răpus de o infecţie în gât.