Gura bate… buzunarul: Vâlcov, AMENDAT

151

A spus despre Forumul Democrat al Germanilor că este organizație nazistă, iar acum discriminarea i-a adus amendă. CNCD l-a amendat pe consilierul primului ministru al Româneii cu 2.000 de lei.

Darius Vâlcov şi-a luat amendă pe declaraţiile necontrolate. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l+a amendat cu 2000 de lei după ce a spus despre Forumul Democrat al Germanilor că este organizație nazistă,

„Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste”, se arată în decizia CNCD.

Membrii CNCD au sancţionat şi declaraţia din 23 august a fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop. Acesta a afirmat în public că Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, declaraţia sa fiind catalogată, de asemenea, faptă de discriminare şi sancţionată cu avertisment.