Doi turişti rămaşi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş, recuperaţi de salvamontişti. Un tânăr, găsit în stop cardio-respirator

53

Doi turişti au rămas blocaţi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş. Aceştia au fost găsiţi de salvamontişti, un tânăr fiind în stop cardio-respirator. Echipajele de salvatori au început manevrele de resuscitare la o cabană, ulterior tânărul fiind dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, unde se află în stare critică.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, cei doi turişti au fost găsiţi în noaptea de luni spre marţi, fiind vorba de o tânără şi un tânăr, în vârstă de 22-23 ani.

Tânărul era în stop cardio-respirator şi s-au făcut manevre de resuscitare la o cabană, pacientul fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. În sprijin a venit şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu un aparat automat de compresiuni toracice.

Marţi dimineaţă, tânărul este în continuare în stare critică.

Patrula Salvamont din Bâlea a intervenit, luni seară, pentru salvarea a doi turişti aflaţi în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea.

„Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmii montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical”, declara Adrian David.

Alţi doi turişti străini au cerut ajutorul salvamontiştilor după ce au fost surprinşi de vremea rea în zona Vârfului Negoiu.

Doi turişti străini au cerut ajutorul salvamontiştilor după ce au fost suprinşi de vremea rea în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş, ei neavând echipament adecvat. Salvamontiştii de la Bâlea şi cei din Argeş vor interveni pentru a-i coborî în siguranţă de la refugiul Călţun la Piscul Negru, pe Transfăgărăşan.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, doi turişti străini au cerut ajutorul salvamontiştilor pentru a-i coborî în siguranţă de la refugiul Călţun din Munţii Făgăraşului.

„Aceştia au fost surprinşi de vremea rea ieri (luni – n.r.), în zona Vârfului Negoiu. Nici ei nu au echipament adecvat acestor condiţii. Cei doi vor fi coborâţi la Piscul Negru pe Transfăgărăşan. Se va deplasa echipa de la Bâlea şi colegii noştri din Argeş”, a declarat Adrian David.

Conform acestuia, intervenţia este estimată să dureze şapte ore.