ANM a emis un COD GALBEN de vânt pentru mai multe judeţe

47

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic.

COD GALBEN valabil de la ora 9:00 până la ora 15:00

In zona: Județul Prahova: zona de munte;
Județul Argeş: zona de munte;
Județul Dâmboviţa: zona de munte;
Județul Buzău: zona de munte;

Se vor semnala : intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1800 m, cu rafale în general de 70…90 km/h.
Fenomene asociate : pe creste, trecător ninsoare slabă

Cod galben valabil de ora 10:00 până la ora 16:00

In zona : Județul Suceava: zona joasă;
Județul Vaslui;
Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Iaşi;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55…65 km/h.

Meteorologii au emis, duminică, o informare vizând răcirea accentuată a vremii şi intensificări ale vântului la nivelul întregii ţări, până miercuri dimineaţa.

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei. În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.

Pe parcursul zilei de marți, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte. Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.