Trei ordonanțe de interzicere și patru de suspendare a activității în magazine alimentare și baruri din Olt

205

Inspectorii sanitar-veterinari olteni au închis 7 unități alimentare din Olt care nu respectau nici măcar regulile minine de igienă. Patru își vor putea relua activitatea atunci când vor respecta legislația și nu vor mai pune în pericol sănătatea clienților.

În perioada sezonului cald, 25 iunie- 31 august, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a stat cu ochii pe comercianții din județ pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Unitatea a efectuat controale tematice privind respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor cu privire la recepția, depozitarea, producerea, comercializarea și transportul produselor alimentare de origine animală și non animală în restaurante, braserii, grătare mici, laboratoare de cofetărie/patiserie, hipermarket/supermarket și magazine alimentare.

„Au fost verificate un număr de 127 de unități, în urma controalelor, la obiectivele la care s-au constatat neconformități și în funcție de gravitatea acestora, au fost aplicate, conform legislației în vigoare, 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9200 lei, 4 avertismente conform OG2/2001 și ca sancțiune complementară 4 ordonanțe de suspendare a activității. De asemenea, au fost emise trei ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității pentru trei magazine alimentare care nu își mai desfășoară activitatea.”, arată DSVSA Olt în sinteza acțiunilor de control desfălurate în această vară.

Inspectorii sanitar –veterinari au sancționat: nerespectarea minimelor reguli de igienă perin manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare, nerespectarea condițiilor de igienă a spațiilor, echipamentelor, funcționarea fără a deține înregistarea sanitar veterinară.