Președinte de partid cere demisia lui Carmen Dan

71

Preşedintele USR, Dan Barna, susţine că ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, este “un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea” şi încearcă să muşamalizeze “responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea şi brutalizarea manifestanţilor paşnici”.

“Există răspundere politică pentru represiunea din 10 august şi aceea e la dvs, Carmen Dan! Carmen Dan este doar un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne a României. Carmen Dan îi minte şi îi dispreţuieşte pe români prin încercarea de a muşamaliza, într-un pseudoraport, responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea şi brutalizarea manifestanţilor paşnici şi pentru efectul de a înlătura persoanele violente”, a scris Barna, duminică, într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, ministrul de Interne a avut un moment de sinceritate “când a spus ca legea nu se aplica egal pentru toţi, jandarmi şi manifestanţi”. “Este inadmisibil să arunci vina pentru ce s-a întâmplat asupra manifestanţilor paşnici, să acuzi victimele represiunii! Carmen Dan a scormonit pe FB să găsească manipulări, dar nu a criticat niciun moment minciunile şi manipulările puse în circulaţie chiar de Jandarmeria Română, încă din noaptea de 10 august şi de presa obedientă. Pentru că odată ce e spusă sau asumată de partidul-stat minciuna devine adevăr?”, a adăugat liderul USR.

Acesta îi cere din nou demisia ministrului Carmen Dan pentru “prestaţia revoltătoare”.