Premierul interimar Paul Stănescu a făcut apel la calm şi a îndemnat forţele de ordine să-şi facă datoria

232

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat cu puţin timp în urmă, referindu-se la incidentele violente de la protestele din Piaţa Victoriei, că nimeni nu a câştigat bătălia de aseară şi că e convins că războiul va continua pentru că se duce o luptă între „forţele oculte ale statului paralel” şi nstatul de drep, un război a cărui miză este schimbarea Guvernului.

Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat sâmbătă, la România TV, că mitingul diasporei a fost unul „neautorizat, dar foarte bine organizat”, catalogând manifestaţia drept „o bătălie între statul de drept reprezentat prin organelle sale, organismele sale legale, şi tentacule ale statului paralel”. Acesta a susţinut miza acestui război este al doilea mandat de preşedinte al României pentru Klaus Iohannis.

„Tot acest război a început, asta a fost o bătălie importantă, nu cred că a câştigat-o cineva. Dar războiul va continua, pentru că ce se vrea de fapt, care e ţinta? Demisia acestui Guvern. Un guvern care din punct de vedere economic şi social în toată această perioadă a făcut foarte multe lucruri. Chiar pot spune că se merge mai departe, (..)  Ne putem aştepta ca forţele oculte din această ţară care susţin statul parallel să meargă pe aceeaşi cheie, nu contează dacă mor oameni, dar acest guvern trebuie să cadă şi preşedintele Iohannis să aibă un al doilea mandat” a afirmat Paul Stănescu.

Premierul interimar Paul Stănescu a spus că face apel la calm şi la echilibru pentru toate părţile şi a îndeamnat toate instituţiile statului şi forţele de ordine „să-şi facă datoria aşa cum trebuie pentru a apăra statul de drept şi valorile acestuia.

El a mai spus că „Guvernul României trebuie să-şi facă datoria pentru că este un guvern ales prin cel mai democratic mijloc, votul, iar cei care protestează în această ţară pot să meargă la vot şi în 2020 şi să spună cine vor să conducă această ţară”.