Alro Slatina, profit net de 154 de milioane lei în prima jumătate a anului, mai mic decât anul trecut

88

Cu vânzări de cabluri, sârmă și aluminiu prelucrat mai mari în prima jumătate a acestui an, cu creștreri constante ale cotațiilor d ealuminiu pe piețele internaționale, chiar dacă s-a depreciat cursul de schimb și au crescut materiile prime, Alro Slatina a încheiat cu un profit net de 154 de milioane de lei, însă mai mic decât cel înregistrat în S1 anul trecut.

Producatorul de aluminiu Alro Slatina a încheiat primul semestru al anului 2018 cu un profit net de 154 milioane de lei, mai mic cu 17,50%  decât înj prima jumătate a anului trecut.

„În prima jumătate a acestui an, am continuat să ne consolidăm poziția pe piețele internaționale, concentrându-ne în același timp pe programul nostru de investiții pentru a crește gama și calitatea produselor, împreună cu implementarea măsurilor de control al costurilor. Prima jumătate a anului 2018 a fost caracterizată de un context pozitiv pe piețele internaționale, cu o creștere constantă a cotațiilor de aluminiu. Creşterea cererii şi a producţiei au fost, însă, contrabalansate de alţi factori de piaţă, precum deprecierea cursurilor de schimb şi creşterea costurilor materiilor prime, care au afectat întreaga piaţă europeană. Strategia Alro pe termen lung de control al costurilor şi atenţia sporită acordată creşterii eficienţei operaţionale a limitat impactul negativ asupra rezultatelor financiare, ajutând Compania să obţină profit pentru acţionarii săi”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Vânzările de aluminiu primar au crescut în primul semestru din 2018, la 67,000 de tone, față de 62,000 de tone în perioada similară din 2017. De asemenea, vânzările de aluminiu procesat au fost de 56,000 de tone, valoare similară cu cea de la sfârșitul semestrului I din 2017. S-au înregistrat vânzări mai mari de cabluri și sârmă.